Spored dogajanja 2020
V petek 27. 11. 2020 ste vabljeni na ogled dogodkov, ki smo jih pripravili za vas v okviru projekta Noč ima svojo moč.

partnerji projekta
Ustanova Hiša eksperimentov
Institut »Jožef Stefan«
Kemijski inštitut
Nacionalni inštitut za biologijo
Tehniški muzej Slovenije


O čem je govora?

Konzorcij partnerjev Ustanova Hiša eksperimentov, Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo in Tehniški muzej Slovenije je skupaj sooblikoval projekt »Noč ima svojo moč«.

Kakšen je cilj projekta?

Cilj projekta »Noč ima svojo moč«  je zasnovati skupek aktivnosti, ki jih bomo izvedli v okviru Evropske noči raziskovalcev v letu 2020 (petek, 27. 11. 2020). Evropska noč raziskovalcev je vseevropska akcija v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj – Obzorje 2020 (Horizon 2020).

Čemu vse to?

Na pobudo Evropske komisije se širom Evrope za en dan v letu široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

Kdo sodeluje?

Projekt bo združil 28 raziskovalnih institucij z namenom osveščanja o raziskovanju in inovacijah, povezanih družbenih in gospodarskih koristih ter kariernih možnostih. V »nočnih« dejavnostih po vsej Sloveniji bo sodelovalo več kot 40.000 obiskovalcev iz različnih ciljnih skupin.

Kaj se bo dogajalo?

Aktivnosti bodo obsegale znanstvene festivale na glavnih trgih štirih mest, raziskovalne dneve v šestih osnovnih in srednjih šolah,
več kot 30 predavanj in delavnic v knjižnicah, domovih za upokojence, muzejih, ... ter odprta vrata v raziskovalnih ustanovah, znanstvenem centru in kulturnih ustanovah.