Oglejte si spored Noči raziskovalk in raziskovalcev 2022 - Noč ima svojo moč
Teden raziskovalk in raziskovalcev v Ljubljani
V tednu od 21. – 26. 11. 2022 bo potekal Teden raziskovalk in raziskovalcev v Ljubljani. Raziskovalke in raziskovalci bodo obiskali nekatere osnovne in srednje šole v Ljubljani.
  • 22.11.; Gimnazija Vič; raziskovalec iz Inštituta »Jožef Stefan«: dr. Peter Rodič
  • 22.11.; Gimnazija Ledina; raziskovalec iz Fakultete za matematiko in fiziko: dr. Žiga Kos
  • 22.11.; Biotehniški izobraževalni center Ljubljana; raziskovalca iz Inštituta »Jožef Stefan«: Evelin Gruden in Marko Jeran
  • 23.11.; Škofijska klasična gimnazija; raziskovalka iz Kemijskega inštituta: Marija Srnko
  • 24.11.; OŠ Prežihov Voranc; raziskovalka iz Fakultete za matematiko in fiziko: Dunja Fabjan
  • 25.11.; Biotehniški izobraževalni center Ljubljana; raziskovalca iz Inštituta »Jožef Stefan«: Evelin Gruden in Marko Jeran
  • 25.11.; OŠ Sostro; raziskovalka iz Geološkega zavoda: Snježana Miletić
  • 25.11.; Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo; raziskovalka iz Inštituta »Jožef Stefan«: Anja Pavlovič
Zaključek Tedna raziskovalk in raziskovalcev bo potekal v Hiši eksperimentov v soboto, 26. 11. 2022, ko bodo lahko obiskovalci – radovedneži vseh starosti - lahko spoznali raziskovalke in raziskovalce ter raziskovali v Hiši eksperimentov.
Več: www.he.si/danRaziskovalcev
Projekt Noč ima svojo moč - Evropska noč raziskovalcev
Konzorcij partnerjev Ustanova Hiša eksperimentov, Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut, Tehniški muzej Slovenije, Geološki zavod Slovenije ter Botanični vrt Univerze v Ljubljani je skupaj sooblikoval dvoletni projekt »Noč ima svojo moč«.
Cilj projekta »Noč ima svojo moč« je zasnovati skupek aktivnosti, ki jih bomo izvedli v okviru Evropske noči raziskovalcev (ERN) v letih 2022 in 2023.
S projektom želimo doseči, da čim širši krog ljudi spozna raziskovalce in njihovo delo.
Noč raziskovalk in raziskovalcev - 30. 9. 2022
Aktivnosti bodo obsegale festivale znanosti na glavnih trgih štirih mest, raziskovalne dneve v osnovnih in srednjih šolah, več poljudnih predavanj in delavnic v knjižnicah, domu za starejše, muzejih, ... ter odprta vrata v raziskovalnih ustanovah, centru znanosti in kulturnih ustanovah.


Oglejte si uvodni pozdrav in vabilo k sodelovanju:
Znanost za državljane
"Rastline nam pomagajo brati naravo"
Spremljamo rast štirih vrst rastlin v štirih različnih tipih prsti. Rastline nam bodo spregovorile marsikaj o zemlji.
spremljanje rastlin


Oglejte si štiri vrste rastlin v raziskovalnem paketu
Predavanja v osnovnih in srednjih šolah
Raziskovalci bodo tekom projekta Noč ima svojo moč v letu 2022 in 2023 obiskovali osnovne ali srednje šole in predstavili svoje delo.
Prijavite se za obisk raziskovalca pri vas na ima@nocmoc.eu.
partnerji projekta
Ustanova Hiša eksperimentov
Institut »Jožef Stefan«
Kemijski inštitut
Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Tehniški muzej Slovenije
Geološki zavod Slovenije


O čem je govora?

Konzorcij partnerjev Ustanova Hiša eksperimentov, Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut, Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Tehniški muzej Slovenije ter Geološki zavod Slovenije je skupaj sooblikoval projekt »Noč ima svojo moč«.

Kakšen je cilj projekta?

Cilj projekta »Noč ima svojo moč«  je zasnovati skupek aktivnosti, ki jih bomo izvedli v okviru Evropske noči raziskovalcev v letu 2022 (petek, 30. 9. 2022). Evropska noč raziskovalcev je vseevropska akcija v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj – Obzorje Evropa (Horizon Europe).

Čemu vse to?

Na pobudo Evropske komisije se širom Evrope za en dan v letu široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

Kdo sodeluje?

Projekt bo združil več kot 50 kulturno-znanstveno-izobraževalnih institucij z namenom osveščanja o pomembnosti raziskovanja in inovacij, njun vpliv na družbo in gospodarstvo ter karierne možnosti. V »nočnih« dejavnostih po vsej Sloveniji bo sodelovalo več deset tisoč obiskovalcev iz različnih ciljnih skupin.

Kaj se bo dogajalo?

Aktivnosti bodo obsegale dogodivščine, predavanja, delavnice, raziskovalne dneve v osnovnih in srednjih šolah, muzejih, ... ter odprta vrata v raziskovalnih ustanovah in znanstvenem centru.